Friday, October 24, 2008

Håndarbeidsmesse i Rotterdam

Rotterdam er ikke langt fra der vi bor og når det er håndarbeidsmesse (Handwerkbeurs Rotterdam Craft Fairder), ja da må jeg jo bare ta meg en tur. Desverre alene for foreløpig så kjenner jeg ingen i lokalmiljøet som vil bruke en dag et slikt sted. Så da var det ingen vei utenom enn å sette seg i bilen og kjøre de 3 milene ned dit - dvs en liten halvtime inklusive alle røde lys. Digresjon - på veg hjem var jeg virkelig glad for at jeg ikke skulle til R'dam for da var køen sammenhengende fra Haag til R'dam over samtlige motorveifelt og den sto bom stille. Et av de første ord jeg har lært meg er "filevrij". Nok om bilkjøring.

Messen var en ren "damemesse" - ny digresjon; strikkemannen/gutten vi traff for noen uker siden var der -men han var nesten alene.

Ca 100 utstillere/butikker og ca 15 med garn mm. Mitt formål var ikke garnkjøp men kurs. Kurset ble holdt i et hjørne av lokalet, og temaet var tå opp sokker og kabler uten ekstranål.

Kursbordet var fint pyntet med Et sokketre. Videre hadde læreren med seg modeller for alle sokkene hun selger mønster og pakker til på hjemmesiden sin - er de ikke fine! Kurset eller rettere sagt workshopen ble holdt av http://yarnissima.vox.com/ Her er hun i full gang med å vise de som satt ved siden av meg. Og ja http://pinnehobby.blogspot.com/ skal hilse tilbake - hun husket deg. Ny digresjon - hun har tenkt seg en tur til Norge i 2009.
På bordet lå det fine små pakker med lite nøste, oppskrift, KnitPicks rundpinne og sjokolade.Og ja - jeg lærte det jeg kom for - å strikke sokker på nederlandsk - dvs kunne lese og forstå et nederlandsk strikkemønster. Den lille blå saken er mitt strikketøy :-) Det var messe og som sagt garnbutikker. Men jeg tror jeg har brukt opp shoppinglysten for en tid så innkjøpene ble begrenset til tre materialpakker fra Yarnissima (Wollmeise - hva annet )(hvorav en ikke er til meg), samt litt KnitPicks. For de som ser nøye etter så har jeg fått tak i en KnitPicks nyhet - de bitte små pinnene - det som heter fingerpinner. De er bare 10 cm lange.

7 comments:

 1. Åååååh, jeg har lyst på sånne korte pinner!

  ReplyDelete
 2. Ååååh, jeg har så lyst på sånt garn!

  Spøk til side, det var nå ennå bra at ikke shoppinglysten din var helt borte. Da hadde jeg blitt bekymret.

  ReplyDelete
 3. Åhhhh, jeg har så lyst på å komme på Yarnissima-kurs ... sukk, heldige, heldige, heldig deg! Jeg klarer ikke å gi uttrykk for hvor misunnelig jeg er uten å bli stygg!

  Hvis hun kommer til Norge skal hun pokker meg få holde et kurs!

  ReplyDelete
 4. Hvis hun kommer så lager vi ordntlig bra kursestrikkekafe.

  ReplyDelete
 5. Der skulle je ha vøri... Sokketreet var en god idé, den skal jeg huske på til senere messer. God helg!

  ReplyDelete
 6. Får sånn innmari lyst på annet garn enn det vi har her jeg bor når jeg ser alt det flotte garnet du har skaffet deg, og de små strikkepinnene kommer jeg helt sikkert til å misunne deg.

  ReplyDelete
 7. Et sokketre er kanskje en grei løsning når du bare orker og strikke et par av hver sokk. Og bruke dem som dekorasjon så slipper en å strikke sokk nr 2. Det er sokk nr 2 som er et ork for meg i hvertfall.
  Det var sikkert et spennende sted og være,og lærerokt med kurs.

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.