Tuesday, October 28, 2008

Jakke for høstkvelder

Jeg var på et foredrag hos Husfliden i Oslo for nesten nøyaktig ett år siden. Der var Hanne Falkenberg og foredraget var vel egentlig en promotion for hennes ting. Jeg kjøpte ett sett, og startet umiddelbart å strikke det. Etter knapt 2 uker var jeg nesten ferdig - hadde strikket hele bolen minus et halvt forstykke. Og så gikk jeg lei.

Som et ledd i garnrydding skal jeg i høst få ferdig dårlige samvittigheter. Og denne er en av de. Pakken var dyr så jeg burde jo få jakken ferdig. Begynte igjen på søndag og i går kveld var jakken ferdig - så hvorfor ble den liggende ett år.......
Det er ikke lett å ta bilde av seg selv med jakken på, så her følger bilder av jakken alene.
Den er strikket i det Shetlandsgarnet som følger med. Det er ganske likt Nøstebarngarn i tykkelse. Garnet er ikke spesielt godt å strikke med, men det ferdige plagget blir mye, mye mer mykt etter vask. Jeg har vasket det en gang, men jeg tror jakken trenger minst en vask til for å at kløingen skal gi seg.
Det mest irriterende når jeg er ferdig er at jeg har nesten nok garn til en jakke til. Mao så har jeg egentlig betalt for nesten dobbelt så mye garn som det jeg trenger. Det blir aldri mere noe Hanne Falkenbergprosjekt på meg. Men jakken kommer jeg til å bruke. Den blir en hjemmefavoritt denne høsten.

Neste uferdige prosjekt som nå skal sluttføres er en Rowankjole - det er jo sesong for slike kjoler nå!

9 comments:

 1. Den jakken er jo helt konge el dronning. Nydelig arbeid.

  ReplyDelete
 2. Flott jakke! Den ser god og varm ut, så den blir nok deilig å ha i høst.

  ReplyDelete
 3. Så lekker den ble. Og sikkert god og varm. Nydelige farger også.

  ReplyDelete
 4. Gratulerer! Den ble lekker!
  Betty

  ReplyDelete
 5. Utrolig lekker jakke!

  Men irriterende at det ble mye garn til overs, det burde de holdt seg for gode for :-/

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.