Wednesday, November 19, 2008

Baba Jaga goes Clark

Jeg fikk tak i et par hesper med Baba Jaga når Wollmeise hadde oppdatering i oktober. Og siden jeg har tenkt å få tak i mere garn fra henne, måtte jeg finne ut hvordan garnet fungerte for annet enn sjal.

Evelyn Clark har jo mange nydelige sjalsmønster og har også et lite hefte med 4 mønstre og beskrivelse av hvordan man setter dem sammen til sjal - både oppskrift på noen sjal av mønstrene og metode for at en selv setter sammen mønstrene.

Så til babaen - Iflg Wikipeda er Baba Jaga er ifølge etter slavisk mytologi en heks, eller skogsånd. Skikkelsen varierer ofte fra land til land, og den blir ofte fremstilt som noe tilnærmet den norske vetten. Videre betyr Baba betyr gammel dame eller bestemor på de fleste slaviske språkene. Og hva er bedre for en gammel dame enn ett sjal ?
Her ligger sjalet til blokking. Jeg har brukt ett nøste Wollmeise 80-20, samt ett nøste med sort silke, cashmere og ullblanding fra Lana Grossa.

Grunnen til at jeg har blandet garn var todelt. For det første ønsket jeg å gjemme mitt andre hespe med Babaen til sokker - jeg har nemlig lyst på matchende sokker :-). Videre har jeg tenkt å bruke sjalet til såkalte jobbantrekk og trengte å roe det ned / matche svarte klær - og hva er da bedre enn en stripe i sort.

Sjalet er strikket på pinne 3,5 og selvfølgelig Harmony Wood.

Inklusive startrapporten er det først 6 rapporter med leaf. Hvis sjalet skulle vært lengre, dvs hvis jeg skal lage det på nytt kommer jeg til å starte med det fjerde mønsteret Ripple lace med en 4-5 rapporter og deretter fortsette som her.

Deretter har jeg hatt en rapport med Medallion lace. Jeg har brukt de såkalte overgangsradene, dvs. erstattet de to siste på Leaf lace med overgangsrad.
Neste rapport er en ny Leaf og så to Medallion og til slutt en Leaf.
Deretter byttet jeg til Flower lace og strikket 3 hele rapporter.
Jeg byttet deretter både farge og mønster til Leaf. Men siden jeg ikke har tatt overgangsrad der blir den første leaf gjennombrutt som om det er en kurv.


Jeg strikket to rapporter med Leaf, men byttet farge på pinne 7 på den siste Leaf og deretter strikket jeg en rapport til med Babaen før jeg startet med avslutningsraden.
Sjalet ble blokket og ved blokking ble det 33 inch målt fra midt bak.
Ideelt kunne jeg nok tenkt meg en 3-5 repetisjoner til. Men som et jobbpyntesjal så vil det fungere utmerket. Det er - etter min smak - litt lite for et kose seg i sofaen når det er litt kjølig inne - sjal.Det er vanskelig å få bilder av sjal på enselv når det ikke er noen fotografer i nærheten, så her har min lyse brune stol fått æren.
Sjalet blir gyldent fordi fargen skinner igjennom.
Jeg synes at det ble passe store hull. Det går å strikke på pinne 3 også men pinne 4 tror jeg ikke blir fint.
Siden jeg syr - av og til - har jeg jo en byste på hobbyrommet mitt - så her har den fått æren av å være modell.
Sjalet er lettstrikket. Evelyn Clark mønstre er veldig pedagogiske og enkle å følge, og har en god strikkerytme.
Jeg hadde en vel 420 masker på pinnen når jeg felte av.

6 comments:

 1. WOW!!! Knallflott!! Det vart heilt perfekt med den svarte stripa, det gjorde liksom det vesle ekstra.

  ReplyDelete
 2. Lekkert sjal, det gjorde seg veldig godt med den svarte stripen.

  ReplyDelete
 3. og det sjalet var vel det hittil lekkreste jeg noen gang har sett. at det går ann å få til noen så fint, bøyer meg i støvet.
  stor klem fra iris

  ReplyDelete
 4. Dette var et nydelig sjal, og så lekkert med det sorte:-)

  ReplyDelete
 5. Nydelig sjal, og så flotte farger !

  ReplyDelete
 6. Lekkert sjal :) så flink du er som planlegger arbeidene dine så godt,det gir gode resultater.

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.