Thursday, November 06, 2008

Shetland Triangle Lady Godiva

Mitt første Shetland Triangle (design Evelyn Clark http://www.evelynclarkdesigns.com/ og hvor mønsteret finnes i boka Wrap Style som bl.a. kan kjøpes på Amazon). Det er strikket på pinne nr 4 og jeg har hatt 15 repetisjoner av hovedmønsteret før jeg begynte på kanten. Det gikk ca 650 meter garn. Sjalet er strikket i HandMaiden Lady Godiva (50 % silke/50 % ull) som har 250 løpemeter pr 100 gram. Fargen er Rose Garden. De som ser nøye etter ser at det er en tydelig mørkere stripe. Det skyldes at en av hespene var mørkere i innfargingen. Jeg valgte da å ta det inn som en mørkere stripe som slutter der hvor kanten begynner.

Jeg har strikket på pinne 4 og hensett en valgnatt så tok arbeidet kun et partre dager. Mønsteret er kjempeenkelt.

Etter vask og blokking draperer garnet nydelig. Før blokkingbilder finnes i tidligere poster. Kvaliteten er også bra. Det eneste "ulempen" er at det ikke ble så stort som jeg egentlig ønsket. Men har man ikke mere garn så har man det ikke - og jeg "gadd" ikke vente på å postordrebestille mer garn. Jeg kommer heller til å strikke et større et i en annen farge og av et annet garn.
Her er sjalet drapert rundt en byste. Det er ganske tett i mønsteret fordi jeg brukte pinne 4 men likevel er mønsteret meget tydelig.
Utover at jeg har laget sjalet større enn originaloppskriften har jeg også heklet pynt. Skal sjalet draperes rundt halsen så holder spissen bedre på plass med "pynt".
Det jeg har gjort er å legge opp 8 luftmasker nål 2,5. Hekle en stav i den 4 masken og de påfølgende 4 masker. Dette blir da en litt avlang base med en langende og en kortende (kortenden lik siste stav).Hekle deretter 24 luftmasker. Hekle fire staver i den 4 luftmasken fra nålen og deretter 4 staver i hver luftmaske til man kommer tilbake til basen. Fest første spiral med en kjedemaske. En kjedemaske til midten av kortenden. Repeter fra 24 luftmasker. Siste spiral tas i andre hjørneav basen. Selve spiralen må tvinnes på plass.

Jeg har ikke strikket så mye siste dagen idet jeg har prøvd - uten å lykkes - i å finne ut hva jeg skal strikke av Wollmeisesjalsgarnet. Nå legges det på hyllen til jeg kan se hva Pinneguri gjør med sitt.

Jeg har da strikket noen rader på skjerfet mitt og så har jeg i tillegg funnet ut hvilket garn jeg skal ha i neste store sjal.

8 comments:

 1. Sjalet ble alldeles nydelig.
  Har mønsteret på PC, liker å strikke sjal. Men har ikke kommet så langt at jeg har strikket dette.

  ReplyDelete
 2. Start davel -det går kjemperaskt

  ReplyDelete
 3. Sjalet ble nydelig ikke annet å si enn det nei.

  ReplyDelete
 4. Enig, dette må være noe av det enkleste sjalet Clark har laget. Jeg likte veldig godt de mørke partiene i sjalet, blir litt mer av det enkle mønsteret.

  Og så likte jeg det blå skjerfet ditt nederst, nyyyyydelig farger. Så mine farger! Og det kom bedre fram nå.

  Ellers har jeg også endel hylleplass hvis du vil lagre Wollmeisegarnet ditt her hos meg i stedet ;p Du som er så flink til å strikke sokker kan da strikke mye spennende sokker med dette garnet?

  ReplyDelete
 5. Det er så inmari tynt men har begynt å lure på om jeg skal legge det dobbelt - wollmeisen altså

  ReplyDelete
 6. Næ, nå ble jeg ovverraska altså. Du ha fått deg blogg, hurra! Den skal jeg besøke ofte.
  Kjempemasse fint du lager altså. Håper jeg blir bedre i rygg og skuldre snart sånn at jeg kan tillate meg å bli inspirert av alt det flotte du lager

  ReplyDelete
 7. Sjalet ble nydelig, en vakker dag skal jeg strikke dette. Det var lurt med den mørke stripen.

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.