Tuesday, December 09, 2008

Feilkjøp?

Jeg tror at det er andre enn meg som kjøper et nøste eller en hespe garn fordi fargen tiltaler i butikken, men kjøpet skjer egentlig uten å tenke hva man kan og ønsker å bruke det til.
Jeg gjorde det på strikkekafe i vår. Det var en som hadde med diverse garn og pinner, blandt annet noe alpakkaglitrende Cherry Tree Hill og megadårlige bambuspinner som var penger rett ut av vinduet (til tross for forsikring om det motsatte - ja noen har jo egentlig frekkhetens nådegave). Garnet var nydelig da - både å ta og se på, så det passerte klemmekosetesten med glans.
Fargen er rosa / grønn, og nydelig på hespen. Men med mindre man skal la små prinsesser få luksusgarn til barnehageklær, så er jo knall rosa begrenset bruksområde for voksne da. Så garnet ble liggende.
Litt senere i vår var det salg hos Mauds hvor bl.a. KidSilk ble solgt til en spottpris. Jeg kjøpte selvfølgelig endel uten å tanke for hva det skulle brukes til. Og egentlig mye garn av litt kjedelig farge (for det ble selvsagt ikke bare ett nøste.....)
Her forleden slo tanken meg, hva om KidSilken demper CTHen. Siden prøvelapper er for pyser, så startet jeg direkte på et FBS sjal. Selv om det ikke viser så godt på bildet her, så fungerer det. En tråd av hvert garn gjør at knallrosaeffekten dempes betydelig. Nå er jeg på mønsterrepetisjon nr. 12, og jeg tror det bare blir en til, max 2. Og det beste med alt er at et garn som ellers ville blitt liggende til pynt, nå snart er omgjort til julegave eller sjal til meg selv.

1 comment:

  1. Nydelig sjal altså. Jeg er veldig glad i rosa, så hvis du føler for å gi det i jukegave til en fremmed Bergenser du aldri har møtt, så får du si ifra. Tihi.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.