Monday, November 10, 2008

Garnlek

Jeg skulle jo gjøre ferdig Rowankjolen, men fikk mer lyst til å leke med garn. Og unnskyldningen er at jeg trenger jo julegaver.

"Leken" består i å bytte farger/garn/kvaliteter etter innfallsmetoden. Nå ja - innfallet er vel litt styrt da i og med at jeg har funnet frem garntypene og fargene jeg ønsker å ha med før jeg startet.

Mønsteret er etter "eget" hode. Det jeg har gjort er å gå bla i en mønsterbok jeg har og sett på hvilke mønstre jeg har hatt lyst til å strikke - og det ble feather and fan eller havskum som det vel heter på norsk. Antakelig litt nostalgisk også fordi jeg har strikket ett etter samme prinsippet på 70 tallet - dengang alle gikk med sjal til enhver tid. Det jeg strikker er et sjal. Jeg har tenkt å avslutte det på "standard" Shetlandssjalsmåten, dvs. å lage en kant ala den som finnes på det danske prinseteppet.

Når jeg er ferdig vil jeg legge ut mønster og fremgangsmåte i bloggen. Bildene nedenfor er hhv tatt med og uten blitz. Det er ikke enkelt å få frem fargespillet fint i bilder.
Med blitz.
I trauet ligger nøstene som er i bruk. Det er mye alpakka, silke, kid silk og merino.

7 comments:

 1. Du å du så lekkert! Dette skal jeg også gjøre! Jeg har brukt denne metoden på hekla ponchoer og de ble også skikkelig kule. Hint hint, jeg trenger FF mønster..

  ReplyDelete
 2. Så spennende, og fargene var jo helt himmelske.

  Det blå sjalet var forresten helt nydelig.

  ReplyDelete
 3. Skjønner at du også har fått sjaldilla.Nok et flott sjal fra deg.

  ReplyDelete
 4. Åhh så utrulig nydelig d va, nydelige farge)

  ReplyDelete
 5. Nei, dette med farger på bildene er ikke alltid så greit å få til. Sjalet ser likevel helt nydelig ut!

  ReplyDelete
 6. Blir veldig flott! Nydelige farger du har satt sammen!

  ReplyDelete
 7. Og så mine yndlignsfarger for tida, turkis og brun *sukk* Nydelig blir det!

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.