Sunday, November 09, 2008

Shetland Triangle blått til lyst

Shetland Triangle av http://www.evelynclarkdesigns.com/ er et kjempeenket og raskt prosjekt å strikke. Denne varianten er strikket av tynt ullgarn i såkalt "lace" kvalitet, men hvor jeg har brukt tre tråder samtidig. Bruken av tre tråder gjør at det er god kontroll over fargeskiftene fordi det skiftes en og en tråd.
Her er sjalet ferdig strikket før det er blokket og under blokking. Til blokking bruker jeg vaiere og knappenåler. Jeg legger arbeidet til bløt i noen minutter og deretter vasker det forsiktig, før vannet klemmes ut. Deretter legges sjalet i et håndkle for å klemme ut mer overskuddsvann.
Selve blokkingen gjør jeg på teppet i hobbyrommet mitt. Fordelen med å ha for mye møbler og tepper i vår leide hus er at jeg har teppe på hobbyrommet (ulempen er at det er et sant mareritt å miste en nålboks i gulvet, samt å få vekk sytråder når symaskinen er i bruk).

Jeg trer vaiere rundt alle kanter, dvs. i hvert av hullene langs toppen samt "ut og inn" gjennom alle spissene.
Deretter starter jeg med å strekke sjalet ut fra midtlinjen. Jeg bruker linjal for å få det mest mulig identisk strukket på hver side av midtlinjen og prøver også å få overkanten helt ben.
Sjalet ligger deretter til tørk minimum i 12 timer. På vinterstid holder det fordi tørkeplassen min er foran radiatoren. Om sommeren tar det lengre tid.
Hele poenget med å skifte tråder underveis er å få kontroll på fargeskiftene. En av grunnene til at jeg ikke liker Evilla/Kauni er at jeg da ikke får den samme kontrollen og at det klør.
Her har jeg brukt 6 nyanser, og startet med det mørkeste øverst. Jeg starter med tre tråder av en farge og tar sjatteringene derfra, til jeg endte opp med tre tråder av avslutningsfargen min.
Sammenbrettet så ses fargeforskjellen godt.

Siden dette er sjal to av samme oppskrift, måtte jeg gjøre noe anderledes. Jeg har derfor brukt perler langs avslutningsborden. Jeg har brukt heklenålmetoden, dvs. trer en perle inn på en 0,75 heklenål og drar masken igjennom perlen med heklenålen. Dette er den eneste metode som gjør at perlen blir helt stabil på det stedet jeg vil ha den.
Ett til bilde som viser farger.

Og enda ett
Her er sjalet på. Det har godt fall og veier kun 209 gram med perler og frynser :-)

Situasjonsbilde fra pent vær på verandaen og flere farger22 comments:

 1. Herregud, såååå lekkert!!

  ReplyDelete
 2. Fy søren så bra denne varianten blei! Nydelig farger og så lurt, det med trådene.
  Er det (jule-)presang eller skal du beholde det sjøl?
  (Og så må jeg fortelle hvor misunnelig jeg er på alle teppene i huset deres. Ikke bare praktisk som nå, men det er så vakkert, og de er så vakre.)

  ReplyDelete
 3. Jeg skal ha noen selv men vet ikke hvilke og jeg er i den heldige situasjon at jeg har nok til ett til

  ReplyDelete
 4. Aha! Kjekk måte å skifte farge på med kontroll. Takker og bukker for forklaringen.

  ReplyDelete
 5. Skikkelig flott sjal, med nydelige fargeskift! Takk for at du delte hvordan du gjorde det:o) Ha en strålende uke!

  ReplyDelete
 6. Det var rett og slett nydelig!

  ReplyDelete
 7. Så vakkert sjal. Og så smart måte du blokker det på. Takk for smat råd.

  ReplyDelete
 8. Nå ble jeg bare helt forelsket her. *sukk*
  Har dette sjalet på "to do" lista mi. Fargenyansene ble lekkre. elsker blått. Forresten takk for tipsene om blokking. Det har jeg aldri fått helt teken på

  ReplyDelete
 9. Dette var et utrolig flott sjal - Herlige fargeskiftninger i nydelige blåtoner. Jeg er virkelig imponert :-)

  ReplyDelete
 10. Utrolig nydelig! Tusen takk for tilbudet etter sist kommentar, svaret forsvant i en utrolig ustabil nettilkobling. Klarer meg nok uten, men veldig hyggelig mail å få :) Ha en flott uke!

  ReplyDelete
 11. Nydelig, nydelig, nydelig!!

  ReplyDelete
 12. Er innom bloggen din for første gang og det var et hyggelig besøk. Sjalet ble aldeles nydelig, og fargespillet ble jo perfekt!

  ReplyDelete
 13. Vakkert. Og blått er jo bare så nydelig da.

  ReplyDelete
 14. Aldeles nydelig sjal.Vakre farger!

  ReplyDelete
 15. Sjalet ble kjempeflott! De duskene er utrolig søte! Tusen takk for at du forklarer fremgangsmåten!

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.