Monday, November 03, 2008

Gjøre noe ferdig eller starte på noe nytt

Jeg har liggende endel garn fra HandMaiden som jeg ikke har helt klart å finne ut hvilkt prosjekt jeg skal bruke garnet til. Og garnet er alt for dyrt til å kun ligge i skapet og støve ned. I et anfall av å være lei av alt jeg holdt på med har jeg startet på hhv et skjerf og et sjal.

Skjeftet er i blå, grå, sort og grønntoner i garnet Camelspin fra HandMaiden. Garnet er ganske glatt og er laget av 70 % silke og 30 % kamel. Jeg har to hesper a 300 meter. For at begge sider av skjerfet skal ha mønster samme vei, så har jeg startet bak i nakken og strikker en side for seg. Opplegget er såkalt "midlertidig" opplegg. Det vil si at når halve skjerfet er strikket er det bare å sette maskene på pinnen og strikke annen halvpart.

Jeg har lenge hatt lyst til å strikke Shetland Triangle. Etter å ha prøvet og feilet endel med Wollmeise lace, har jeg nå startet ett i Hand Maiden Lady Godiva. Dette garnet består av 50/50 silke og ull. Det er 250 m pr 100 gram og jeg har 300 gram så det blir litt størrelse på sjalet. Pga fargen er det vanskelig å se mønsteret, men det ser ut til å bli bra når jeg strekker det ut. Jeg er kommet til 8ende gjentakelse.

Det går mot jul og en av julegavene er herresokker.

Sokkene strikkes på pinne 2 med 80 masker i opplegg. Og siden det er størrelse 43/44 så er det endel masker som skal strikkes før de er ferdige. Dessuten - det er stor forskjell på garn som egner seg til herresokker og damesokker. Så her brukes bare de mest nøytrale sokkefargene.

Den siste oppdatering i dag er de "gamle" pågående prosjekter.

Jeg har kommet en 20 cm videre på Rowankjolen min. Her har jeg felt inn mye, mye mer enn det som står i oppskriften og jeg har laget ribberaden mye lengre, samt strikket vridd rett. Forhåpentligvis blir den mindre sekkete og mer kroppsnær da. Jeg har 3 nøster igjen så kjolen bør bli ferdig til helgen.
Jeg startet tidligere i uken opp med en genser i shetlandsgarn. Den er ordentlig gøy å strikke - jeg vet jo at jeg egentlig liker mønsterstrikk best. Den har vokst en 10-15 cm siden sist.
Ellers er det flott høst og i helgen var det til og med mye sol - hvilket har betydd at jeg har strikket lite for strikke kan man alltids gjøre en regnværsdag.

4 comments:

 1. Det ser ut som du har litt å gjøre her, gleder meg virkelig til å se alt dette ferdig og ikke minst rowan kjolen.

  ReplyDelete
 2. Her var det mange herligheter på gang, ja! :0)

  ReplyDelete
 3. WOW! For et utvalg av mye garn og mønster.

  ReplyDelete
 4. Spennende kjole. Den genseren ser ut til å bli virkelig flott. Imponert over strikketempoet ditt.

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.